Monthly Archives March 2012

foto (12)

Race crew member for a day spectaculair in prijs verlaagd!

We hebben besloten om de prijs van de Race crew member for a day Experience in prijs te verlagen om het zo voor meer mensen toegankelijk te maken. In plaats van € 250,- is de prijs nu slechts € 175,- geworden! Ben je bovendien lid van Simrace Vereniging Nederland (www.SRVN.nl) dan ontvang je bovenop deze verlaging ook nog eens de bekende 10% korting, waardoor het nog maar € 157,50 kost!

Wat krijg je hier voor terug? Je bent een dag lang te gast bij het team RMS Holland F1Cast Racing tijdens een van de DNRT wedstrijd dagen. Sterker nog, je bent niet alleen te gast, je mag zelf meewerken met het team! Dichter bij de autosport kan bijna niet!

Als EXTRA bonus nodigen we je ook nog uit voor een van de F1Cast Racing Experience dagen, waarbij je naast de coureur mag plaatsnemen in...

Read More
wtcc hockenheim

Vermeer en Zondag winnen op een wisselvallig Hockenheim

Vorige week donderdag reden de heren hun 3e ‘raceweekend’ op het Duitse Formule 1 circuit van Hockenheim. De weersvoorspelling zei dat er kans op regen was, dus de heren kregen voor het eerst dit seizoen met wisselende weersomstandigheden te maken. Regenbanden of slicks, dat was de vraag en bleek de sleutelfactor in beide races te zijn.

De kwalificatie was tot ieders verrassing droog, dus konden de slicks uit het plastic gehaald worden. Lange tijd leek Zondag met de pole naar huis te gaan na een teleurstellend race evenement twee weken geleden. Rutger Mahu wist echter zijn tijd nog met 7 tienden te verbeteren en mocht dus van de eerste plek vertrekken.

Read More
BMW Greenwood Spa 2011

Racen op Spa Francorchamps

Augustus 1996. In alle vroegte kom ik aan in het Belgische plaatsje Francorchamps. 3 jaar daarvoor had een Nederlands ‘talent’ de Marlboro Masters of Formula 3 gewonnen, en het jaar daarop reed hij bij het Italiaanse team Benetton. Het was het jaar waar ik voor het eerst de Formule 1 ben gaan volgen. En nu, 2 jaar later, liep ik op een druilerige vroege ochtend bepakt en bezakt als echte (Hollandse) autosportfan richting de punt van La Source, de hairpin na Start/Finish. De klim omhoog  langs Eau Rouge, om langs het lange rechte stuk, in ‘Zone Green’ een plekje te zoeken om de grote mannen uit deze koningsklasse te kunnen zien. De Warming Up begon en in de verte kon je het pitcomplex zien liggen. En hoorde je de motoren starten. En ja hoor, kort daarna kwamen de 22 coureurs, helden, met een oorverdovend geweld voorbij. Berger en Alesi in de V12 Ferrari, Schumacher en Herbert in de Benetton, en Jos Verstappen in zijn rood/blauwe Arrows.

In de loop der jaren in ...

Read More
9f02122d21_grab_086

Beelen zegeviert op Suzuka

Bram Beelen heeft op het circuit van Suzuka zijn derde zege in evenzoveel races behaald. De Lamborghini-man  maakte er een show van op het fameuze Japanse circuit, door zich te herstellen van een opzichtige fout in de eerste ronde. Jan Wim Ensing eindigde als tweede, Lars Koldeweij nam de derde podiumplaats voor zijn rekening.

Zijn derde pole van het seizoen bracht Beelen weer in een uitstekende positie om iets toe te voegen aan zijn toch al indrukwekkende palmares tot dusver. Hij heeft een nog ongeslagen status in het GT1-kampioenschap en ook de zwiepende bochten op Suzuka konden hem niet verrassen.

Of toch? In de eerste bocht ging het mis voor de pole-sitter...

Read More