raceTEAM4u

Samenwerking raceTEAM4u, Dekker Racing en F1Cast Racing

De drie teams raceTEAM4u, Dekker Racing en F1Cast Racing zijn een samenwerking aangegaan voor het nieuwe toerwagen seizoen bij SRVN. De drie teams zien een sterke toegevoegde waarde in de samenwerking doordat de auto’s onder 1 technisch team op de baan worden gezet. Onder de naam van de twee hoofdsponsoren Beelen & Been Media (BBM) en Experience The Experience (XPC) zullen de 6 auto’s worden geprepareerd en technisch in orde gemaakt worden. De teams zullen wel als 3 aparte teams ingeschreven worden, door de beperking in het regelement dat er maximaal 2 rijders per team mogen deelnemen.

De rijders voor de teams zijn ook al bekend gemaakt. Voor raceTEAM4u by BBM-XPC komen Rutger Mahu en tweevoudig BRO kampioen Arian Been uit. Dekker Racing by BBM-XPC kent als rijders de uit de echte autosport bekende namen van Max Braams (Dutch GT4) en Marcel Dekker (Clio Cup). Voor het F1Cast Racing by BBM-XPC team komen Maurice Zondag en tweevoudig SRVN kampioen Bram Beelen uit. Een sterke rijders line up wat een leuke strijd voorin belooft.

“De samenwerking levert ons schaalvoordeel op ja. We organiseren gezamelijke testmomenten om de auto verder te ontwikkelen en zo nog sterker voor de dag te komen. Uiteraard is ons doel het kampioenschap. Maar het belangrijkste vinden we de fun factor. We zijn allemaal gek van autoracen, werken samen op en naast de baan, ook op het echte circuit bij het Dutch Power Pack en de DNRT, dus die samenwerking is voor ons geen verrassing, dat doen we eigenlijk al heel lang. Nu is het echter een goed moment om het maar eens officieel te doen.” Aldus Maurice Zondag, eigenaar van F1Cast Racing.

Of het alleen bij de toerwagens blijft, is natuurlijk de grote vraag. Zo heeft F1Cast Racing by BBM-XPC zich ook al ingeschreven bij de rF2 Clio Cup.

Het is nog niet bekend gemaakt met welke auto de heren gaan rijden, maar de goede oplettende SRVN forum bezoeker heeft wellicht al wat gezien aan spionage foto’s. Wel is duidelijk dat er dit seizoen andere auto’s aan de start staan dan vorig seizoen. Er wordt gereden met de scandinavische toerwagen configuratie STCC.

De eerste race zal op 6 september plaats vinden op het Britse Brands Hatch en zal 8 races later eindigen op Laguna Seca, op 13 december 2012.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>