gt4

Seizoen 2012 ten einde, 2013 voor de deur

Het seizoen 2012-2 is ten einde. Afgelopen maand werden de laatste races verreden en we hebben het seizoen met wisselend succes afgesloten.

Toerwagens

Kampioen Beelen en zijn teamgenoot Zondag wisten dit seizoen geen potten te breken. Met een nieuwe Honda Accoord in de fraaie kleuren van de 3 BBM-XPC teams, begonnen ze de strijd, maar wisten uiteindelijk niet verder te komen dan een 4e plaats voor Beelen en een bedroevende 17e plek voor Zondag, die door prive omstandigheden het halve seizoen heeft moeten missen.

Ook van der Sterren en Terpstra waren in de middenmoot te vinden, met een respectievelijke 16e en 10e plek in de eindstand. Bouchoms en Koldeweij (die slechts 1 race kon rijden) eindigde op plek 12 en 22.

Clio Cup

In de Clio Cup wist Beelen een 6e plaats in het kampioenschap te behalen, de hoogst genoteerde F1Cast Racing coureur. Zondag werd 10, van der Sterren 13, Reumkes 19e, Koldeweij werd 9e, en Bouchoms 18. Maurice Willems scoorde in de laatste race nog fraai 11 punten maar moest als 25e het kampioenschap sluiten.

Formule BMW

In de formule BMW reden alleen Wouter Sonderwal en Maurice Willems mee waarbij Sonderwal het tot een 9e plek wist te schoppen. Willems moest een aantal races missen en eindigde 15e in de eindstand.

GT4

Een stuk beter ging het in de GT4 met de Nissan 370Z GT4 bolide. Bram Beelen pakte de titel en prolongeerde zo zijn titel van deze GT klasse na het seizoen ervoor met de Lamborghini het GT1 kampioenschap gedomineerd te hebben. In het teamkampioenschap wist het F1Cast Racing by BBM-XPC team de 2e plek te veroveren. Zondag, inmiddels vaste teamgenoot van Beelen werd 12 in de eindstand. Het missen van 2 races koste hem flink wat punten. Jos van der Sterren en nieuweling Raymond Reumkes waren erg aan elkaar gewaagd in de F1Cast Devils bolide en werden 10e en 11e in de eindstand met slechts 2 punten verschil.

Al met al hebben we een mooi race jaar achter de rug.

Hieronder een fraai jaaroverzicht gemaakt door Roadworks in opdracht van SRVN:

Het nieuwe seizoen belooft ook weer fraai te worden. Met in elk geval 3 kampioenschappen in het vooruitzicht, zijn de voorbereidingen al in volle gang. De Renault Clio Cup en de Toerwagens zijn weer van de partij. De GT1 en Formule BMW zijn komen te vervallen maar daarvoor is de spectaculaire Formule Renault 3.5 in de plaats gekomen.

In het nieuwe jaar zullen de verschillende F1Cast Racing teams worden gepresenteerd.

We hebben er in elk geval weer enorm veel zin in!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>